Office complex « OPALE » 

The project is organized in its environment considering:

  • • The paths and accessibility to offices from the street, between private and public spaces,
  • • The appropriation and variation of offices based on their use,
  • • The treatment of facades according to the orientations.
  • The new project must bring urban, environmental and constructive considerations into line with those of building uses.

    By constructive attention we areaddressing environmental concerns and those of the sustainability of the building.

    The building is presented here through all its orientations,and this is best seen in the filters of the facades: a technological tool that regulates sunlight, but also anexpressive tool that shows the uses and the occupants' activities according to the climatic and acoustic constraints of the site.